Vodice

Vodice festői kis város az Adria középső partjain, kristálytiszta tengervízű öbölben, borvárosokkal és fenvyesekkel körülvéve. Nevét vízi forrásáról kapta, melynek fejlődése a helyi molnároknak köszönhető. Szép elhelyezkedése és gazdag turisztikai kínálata segítette, hogy egy kedvelt turisztikai úti céllá váljon- melyet visszatérő vendégei bizonyítanak, akik évről évre visszajárnak Vodice-re.

A szakma felismerte Vodice minőségi szolgáltatásait, így számos díjban részesült. A „Turisztikai virág” díj nyertese, melyet azok a helyek kapnak, akik a turisztikai kínálat fejlődéséjért sokat tesznek. Riva-ja a „Legjobb riva” nyertese, az Európai „Kék zászló” tulajdonosa, mert megelel az ekológiai elvárásoknak, ugyanígy strandja is „Kék zászlós” kitűntetést kapott. Ez a kis város gazdag gasztronómiai kínálattal, éjszakai élettel, kulturális tartalommal, több kilóméteres hosszú, rendezett stranddal rendelkezik… és sok és különböző tartalmú programok közül válogathat.

Videók

Vodice & Tribunj

Blue beach – Vodice, az apartman közelében

Vodice a sport szerelmeseinek

Vodice búvárközpontjai lehetővé teszik Önnek, hogy az Adria tenger alatti világában gyönyörködjön és megtekinthesse a hajó roncsokat a tenger mélyén. A szenvedélyes halászoknak un. Big Game Fishing programokat szerveznek Vodice-ből a „Bakul” és „Loly” hajókkal. A Big Game Fishing leggyakoribb fogásai között vannak a tonhal, kardhal, cápák és a gofok.. Vodice-n különböző biciklis utakat talál, a könnyebb utaktól kezdve egészen a valódi kihívásokat jelentő utakig.

Vodice-t több sport pálya veszi körül: tenisz pályák, foci, kézi-és kosárlabda pályák. Vízilabdázhat, homokröplabdázhat, bocsázhat… További lehetőségek: vízi tobogan, jet-ski, banán, tube, ejtőernyőzés.

Vodice strandjai

A nyári hőségtől a fenyőerdők árnyékában talál menedéket, melyek a töb kilóméteres hosszú, kavicsos,homokos, betonos és sziklás strandok mellett húzódnak egész Vodice-n (kivétel a városközpont, ahol a kikötő található. Két legismertebb strandja a Plava plaža– kavicsos sekély tengervízzel, mely „Kék zászlós” és a Hangar- Vodice másik oldalán helyezkedik, ugyanolyan szép strand, mint a Plava plaža.

Mit tekintsen meg Vodice-?

Vodice búvárközpontjai lehetővé teszik Önnek, hogy az Adria tenger alatti világában gyönyörködjön és megtekinthesse a hajó roncsokat a tenger mélyén. A szenvedélyes halászoknak un. Big Game Fishing programokat szerveznek Vodice-ből a „Bakul” és „Loly” hajókkal. A Big Game Fishing leggyakoribb fogásai között vannak a tonhal, kardhal, cápák és a gofok.. Vodice-n különböző biciklis utakat talál, a könnyebb utaktól kezdve egészen a valódi kihívásokat jelentő utakig.

A környék érdekességei

Krka Nemzeti Park – Krka folyó menti területeket foglalja magában, mely egy festői kanyonon át halad 75 km-en. Ugyan autóval is megközelíthető, mégis hajóval a legszebb.

Skradin – a Krka folyó partján található, a sós és az édesvíz találkozásánál. A hagyományos klapa kórusok találkozási helye. A Krka Nemzeti Park közelésge mellett, 2000 éves történelemmel és gazdag gasztronómiai kínálattal büszkélkedik.

Šibenik – a Nemzetközi Gyermek Fesztiválnak ad otthont, a Középkori vásárnak, a Dalmát Kórusok Fesztiváljának…

Solymászati Központ – Dubrava-ban található. A solymászat a sólyommal történő vadászattal foglalkozik, mely ugyanannyi idős amennyi bolygónk kulturája.

Szigetek: Krapanj, Zlatin, Prvić – kb.300 sziget található a Šibenska- Kninska megye területén, és közülük csupán 6 lakott.

Tribunj – kis halász falucska mely 2 km-re nyugatra található Vodice-től. Történelmi magja a kis szigeten van, mely a szárazfölddel egy kis híddal van összeköttetésben.

Látogasson meg további úticélokat, melyek közül ajánljuk Zadar (80 km), Split (100 km), Trogir (73 km), Primošten (40 km)…és további városokat.

Szórakozás Vodice-n

Vodice utcái és terei nyáron egy nyitott színházzá változnak: énekesek, klapa kórusok, festők, komikusok töltik meg a város tüdejét. Kávézók és klubbok teszik élettel telivé. Néhány közülük a Macano, Opium, Exit, Hookah bar, Makina a strandon, Cocolino, és koktél bárok… a legismertebb a Hacienda diszkó klubb a város határán.

A történések közül felsorolunk néhányat: Húsvéti regatta, a Város Napja, Vodica Motoros találkozások, CMC fesztivál, Klapa estek, Nagyboldogasszony ünnepe 07.15-én, Vodicei festa.

Vodice-n dalmát sepcialitásokat próbálhat ki, az ismert éttermek kellemes könyezetében. Igaz Vodice-i sepcialitás a vino marašćina édes bor, a legismertebb Vodice-i étterem pedig a Santa Maria. A hal ételek kedvelőinek ajánljuk a: Rico és Burin, a Rustica konobát, Gušte, Roki és Cesarica éttermeket.

Ha ön is részt szeretne venni a mediterrán hal specialitások elkészítésében, a legjobb halakat a reggeli halpiacon találja a Vodica-i piacon (egészen késő estig nyitva van, olykor egészen éjfélig). Halakon kívül friss szezonális gyümölcsöket és zöldségeket is talál. Ne felejtse el megkóstolni a házi termékeket, mint az olíva olaj, házi bor, száraz füge …stb.